EMB Onderzoek

De EMB bloedtest duikt steeds meer op in de complementaire zorg.

Er zijn verschillende manieren en metingen om binnen de orthomoleculaire geneeskunde tekorten te achterhalen. Uiteraard is ons eigen bloed een perfect uitgangspunt.

 

Je hoort het steeds vaker, en ik ook in mijn praktijk. Mensen die zelf aangeven gezond te leven, maar die toch met heel veel klachten te maken hebben. Klachten zoals spijsverteringsproblemen, huidontstekingen, overgewicht, onvruchtbaarheid, pijnklachten, aanhoudende vermoeidheid etc.

 

Uit onderzoek blijkt dat bij 39% van de mensen die met gezondheidsklachten naar de huisarts gaan, er na de anamnese nog geen echte diagnose is te stellen. De huisarts kan diverse gesprekken voeren, ondersteund met onderzoeken en soms geven ook die nog geen duidelijk beeld. Zo worden patiënten zonder effectieve behandeling naar huis gestuurd.

 

Omdat het EMB onderzoek kijkt naar de oorsprong van de klachten kan dit een belangrijke schakel vormen.

 

Bloedmonster

Waar wordt naar gekeken?

 

Bloed geeft naast de andere metingen een beter beeld van het totaalplaatje,  bloed is immers het transportsysteem van je lichaam!

 

In het onderzoek wordt onder andere gekeken naar de reguliere waarde zoals; hemoglobine, bloedplaatjes, rode en witte bloedcellen. Ook wordt er gekeken naar tekorten, verstoringen en belastingen.

 

Denk hierbij aan vitamine en mineralen tekorten, darm en lever verstoring, vrije radicalen, toxiciteit, hormoonbalans, virale en bacteriële belasting.

 

Met informatie van de anamnese, metingen en het bloedonderzoek ga ik aan de slag om een uitgebreid advies voor je te maken.

 

vinger prik_edited.jpg

 

Bloedafname

 

Gewoonlijk wordt de EMB bloedtest afgenomen door middel van een vingerprik, in sommige gevallen zal het noodzakelijk zijn om veneus bloed te prikken ( in de elleboogplooi). 

 

Voor mensen die prikken eng vinden, of voor bv. kinderen is het ook mogelijk om bepaalde waardes uit het speeksel te halen. De uitslag van het onderzoek is hierdoor uiteraard minder compleet, maar biedt toch zicht op verschillende verstoringen en belastingen.

* N.B. Al onze onderzoeken worden afgenomen door een 

BIG geregistreerd verpleegkundige.

Plan een afspraak!